Saturday, October 9, 2010

Din ciclul casnice...












1 ou
1 cana zahar
1/2 cana ulei
1 cana lapte
2 cani faina
1 lingura bicarbonat
3 linguri gem
3 linguri cacao

Se mixeaza oul, zaharul, uleiul, laptele (in aceasta ordine), se adauga bicarbonatul, faina si cacaua treptat (pentru a se evita cocoloasele), iar la final gemul. Praji se pune intr-o tava la cuptorul incins (nu stiu cate grade dar va prindeti voi). O lasam cam 30-35 de minute. Ca variatiune se pot folosi fructe din compot si dupa ce scoateti prajitura si se mai raceste se poate insiropa. Yummy!

6 comments:

  1. Dupa care se serveste iubitul cu praji, se face amor fara a se da fusta jos, se toarna vin rosu pe ea, daca avem, daca nu e bun si lapte (d-ala avem sigur, ca ne-a ramas de la negresa), se urca pe acoperis si se mananca restul de prajitura in miros de floreasca.

    Va uram pofta buna!

    ReplyDelete
  2. Arata delicios. E adevarat ca si reteta Crisei suna bine, are aerul unui desert din Sandra Marin/Brown. Pup fetele gospodine.

    ReplyDelete
  3. nu pot sa cred ca avem un post-reteta! de-ala adevarat, cu instructiuni si gramaje si poze!

    fetelor, o luam razna, va zic!

    ReplyDelete
  4. Bai, bai, ce se inatmapla cu fusta calatoare? Daca e tot la Velntina, insemana ca nu a calatorit prea mult in ultima vreme si risca sa devina o fusta de casa...
    Haideti sa o revitalizam si sa resuscitam si blogul aita inante sa devina un portal culinar si sa ni-l fure Jamie Oliver!

    ReplyDelete
  5. Sunt de acord!
    O sa fac prajitura (si-o sa sper ca asta nu se arde), dar, Val, lasa fusta sa calatoareasca rogu-te!

    ReplyDelete