1 ou
1 cana zahar
1/2 cana ulei
1 cana lapte
2 cani faina
1 lingura bicarbonat
3 linguri gem
3 linguri cacao
Se mixeaza oul, zaharul, uleiul, laptele (in aceasta ordine), se adauga bicarbonatul, faina si cacaua treptat (pentru a se evita cocoloasele), iar la final gemul. Praji se pune intr-o tava la cuptorul incins (nu stiu cate grade dar va prindeti voi). O lasam cam 30-35 de minute. Ca variatiune se pot folosi fructe din compot si dupa ce scoateti prajitura si se mai raceste se poate insiropa. Yummy!
Dupa care se serveste iubitul cu praji, se face amor fara a se da fusta jos, se toarna vin rosu pe ea, daca avem, daca nu e bun si lapte (d-ala avem sigur, ca ne-a ramas de la negresa), se urca pe acoperis si se mananca restul de prajitura in miros de floreasca.
ReplyDeleteVa uram pofta buna!
Arata delicios. E adevarat ca si reteta Crisei suna bine, are aerul unui desert din Sandra Marin/Brown. Pup fetele gospodine.
ReplyDeletenu pot sa cred ca avem un post-reteta! de-ala adevarat, cu instructiuni si gramaje si poze!
ReplyDeletefetelor, o luam razna, va zic!
Bai, bai, ce se inatmapla cu fusta calatoare? Daca e tot la Velntina, insemana ca nu a calatorit prea mult in ultima vreme si risca sa devina o fusta de casa...
ReplyDeleteHaideti sa o revitalizam si sa resuscitam si blogul aita inante sa devina un portal culinar si sa ni-l fure Jamie Oliver!
Sunt de acord!
ReplyDeleteO sa fac prajitura (si-o sa sper ca asta nu se arde), dar, Val, lasa fusta sa calatoareasca rogu-te!
Scotieni primiti?
ReplyDeleteDa popi?
Osheni?